Tuesday, December 30, 2008

JaLaN-JaLaN Di JaKarTa, InDoNeSiA

21-24/12/2008 trip meneman=menyibuk ikut my hubby ke jakarta. Last minit nye keje dia dpt tau kene visit vendor kt jakarta hari selasa. So aku pun mule la nk menyebuk ikut. Hari khamis lari jap ke imigresen wt passport terbang rm300 nsb baik buat xlame dlm sejam je da siap. Pastu terus booking tiket airAsia terbang lg rm763 so dlm sehari duit dlm bank aku dah menyusut rm1k..huhu. Tp xpela bile lg nk ikut nk abiskan cuti tahun ni..nak ikut dia p tempat lain mahal la plak duit tiketnye, so yg ini jela termampu wt setakat ni.

21/12 - tket aku pukul 1.40pm kt lcct n hubby kul 1.45 kt klia..so drop aku dl la..huhu kene p asing² daa..nak book tket mas mahal la plak xberbaloi jer p blk da seribu lebih baik aku naik airAsia je..save skt..same gak tmpt yg dituju..dlm kul 3 aku smpai kt Soekarno Hatta International Airport. Kat sane Pak Norman yg bawa kami ke hotel. Rehat kejap pas2 cari mkn, mlm tu mkn KFC jer.

22/12 - pepagi tu bekpes ngn my luvly hubby dl n then dia p meeting ngn vendor. So aku ngn agenda aku la, nsb baik la kwn hubby pun bawak family dia..ade gak aku kwn jejalan..pagi tu aku n diorg p Tanah Abang dl..1st day shopping aku cm biase je diorg pulun beli aku follow je..xreti plak nk beli ape coz tengok kedai diorg yg byk n penuh ngn brg tu naik penin plak aku..hehe klu ikut ati nk je sambar sume..xlame pun kt sini biase la diorg bawak bdk kecik mane bley lelame..tghr blk hotel..pas2 kua cr mkn..pizza time..aku order nasi kt pizza..fastfood diorg wajib ada nasi xkira la kfc,mcD,A&W ke sume de nasi so xyah nk riso la..
Malam jln ngn my hubby plak,p kt shopping complex EX n dia attach skl ngn Plaza Indonesia. Dia nk beli souvenior kt hardrock jakarta plak..mmg hobi dia la2..ikut jela...

23/12 - asalnye pagi tu nk p Mangga Dua Mall tp xbukak lg plak so p Tanah Abang lg skl hahaha..pas2 baru p Mangga Dua Mall. Ptg tu br p jln kt ITC Mangga Dua. Kat sini boley beli CD murah²..ckp je nk CD ape..harga dlm 5-6ribu Rp convert duit kte dlm RM1.50-2.00.
Malamnye aku duk lepak tgok tv je cte best² plak kt HBO plus hubby pun blk lmbt mkn ngn vendor.

24/12 - pagi ni p jln kt Pasar Pagi Mangga Dua n ITC ngn hubby jap..pas2 dah sesiap nk blk. Kul 12pm da bertolak nk ke airport. Tket aku kul 3.10pm, hubby plak 3.45pm. So aku masuk dl tp flight delay sejam sabo jela. Dlm kui7 lebih aku sampai kt LCCT. Alhamdulillah sumenye selamat.
Nasib baik la esoknye cuti boley berehat kt rumah cian kt hubby jela ne keje..

x bawak byk hasil pun coz duit xbawak byk pun kn..so beli 5 telekung,2 jubah,2 pasang kain ela, sepasang kebaya siap,kemeja,tudung²,CD²,kek lapis..tu je kot..
emm nx time cm teringin nk p bandung jer klu jakarta cm2 bandung mesti lg heaven, tp tgu la ekonomi dlm poket ni stabil..kekeke

2 comments:

Sarah Syazwani said...

ooo..byk beli rupenyer..tapi bg souvenior kat member muka orang yang huduh...cehhh

Zamzunita said...

muahaha...ala atleast aku igt gak kt korg..kt tmpt lain byk textile je tu pun jumpe kt airport time nk blk.. ;D