Wednesday, January 14, 2009

Di KaLe MenGanTuK...

Dikale mengantuk plus mls nk pk pasal kj..aku sj gatal check PTPTpu aku ni..sj la menyakitkan ati sdr..geramnyela aku tgok..bile la nk abis² ni..bayar banyak ke sikit ke same je aku tgok baki yg terpampang tu..emm hr2 igtkn boley bergembira bile diorg announcekn kononnyer interest jd 1%..cm hampeh je jgn nk mimpila..tu utk mereka yg mmg follow d procedure dr awal yg byr xpernah miss(ni pun et yg habaq..aku pn xupdate sgt psl ni)..pape ntah..

Ni balance utk previous baki keseluruhan pinjaman PTPTN aku mengikut tahun...
  • 2005 = RM17,610.02 (tahun ni kn br abis degree br nk start kj mane de duit nk bayau lg...)
  • 2006 = RM17,120.25 (ni da start kj aku byr seribu utk thn ni..tp cm xde susut nilai pun..ciput je perbezaannye..sabojela)
  • 2007 = RM15,895.26 (yg ni aku gandakan skt byrn so ade la gak nmpk angka tu bertukar)
  • 2008 = RM14,100.59 (ni aku da start potong tru LHDN lantakla dia nk ikut skema ape..mls da aku nk pk bebulan nk byr ke x...)
  • 2009 = lom ptong lg daa...
Bile la agaknye hutang ni boley abis ekh..target b4 pencen kene abisla...menyesal xsudah la time diploma tu amik ptptn..pas2 xsaving pun..emm bebdk lg..harta peninggalan dr duit ptpn ni juz PC aku je..itupun dah nk hancur da..ok la2 time tu aku beli sebijik RM2700..mahai gle..lani bley dpt yg power..itula di namekn teknologi..cepat betui bertukar kn...ok la back to work..

4 comments:

xy~han said...

rilek beb..lelama abes la tu.tp ble ko dh bokodut arr..hehee ;p
aku lg byk byr tau dri ko..bkn bokodut lg,kerepot agaknye..huhh!

Zamzunita said...

hahaha..nk buek cmno..dah nsb bdn terpinjam ne la baya blk..xkesah la bokodut ko kerepot ko..hopefully smpt la dilunaskan b4 aku padam..huhu

*Yun* said...

2la..seb bek ko dpt JPA tym degre..cam aku ni..same case ngan zehan lah kn..sampai kerepot lah jwb nyer xabis2 bayar..hahahhaa

hope dpt durian runtuh lah utk aku setelkan utang PTPenipu ni kan

2la war-war bagai nk rak kate 1%..tp bg yg bayar mmg ikut tym..kire tiada utang tertunggak..tah pape jek kn..2 name nyer org xikhlas nk bg..

Zamzunita said...

2la hangin 1 bdn rasenye cube la buat baik ati skt kuatkuasakan dr tempoh yg di ishtiharkan ke..bkn nk suh revise blk dr awal pun..huhu xpun klu kodokut sgt 2run kn 2% je ke ok la gak dr 3% ni..huh!