Wednesday, January 7, 2009

InTerView di UPSI

Esok aku de intvw di UPSI, tanjung malim perak..emm at 1st aku cm mls nk p..pas2 hubby kate xjauh dr rawang..try la..dlm surat intvw at 3pm..pas2 dlm 2 hr lepas dia call aku kate d cepatkan ke 8.30am..pas2 semalam dia call plak pospon kul 4pm..pape entah, dia inform pagi tu depa de urgent meeting pas2 start dgn penolong dl br pegawai, sbb pegawai candidate 5 org je so dia nk wt gak smpi abis..kekosongan 1 ....tp mengenangkan awal² thn ni xbaik tolak rezki so xpela aku p gak la esok mencari pengalaman intvw di tmpt baru..

Emm...mls nyela aku nk study..xpela mlm ni la aku tgok ape yg patut...nsb baik intvw ptg..smpt gak la aku bace paper pg sok...k la nnt da abis intvw aku update blk entry ni..

Wish me luck k..

2B continued........

Ok ni sambungan dr sesi intvw aku pd 8hb...aku gerak dr umh dlm kul 2..kul 3 cmtu dah smpi Tjg Malim..p mkn pau yg kononnyer terkenal kt tjg malim tu yuk win pau..dont worry ditanggung halal..emm rase pau je la..keke..

1st thing kene isi borang dl pengalaman keje..cm xde idea plak tp sbb aku org last kn so aku ternampak la form bbdk yg lain..sume jenis programming so isi dia lbh krg jela..mase menunggu nk dipanggil smpt gak beborak ngn diorg..2 org jela yg smpt aku b'tnye..yg minah ni dr company Brunsfield dia wt sistem kt sane..yg mamat ni dr MRCB, dia br berhenti sbg master tp lets say dpt post ni dia nk wt pt time la master tu..candidate sume ok la..

Aku xtau la nape stp kl p intvw nervous aku bkn main lg..nk kate xpernah, byk kl dah..cmne la nk hilang kn nervous..huhu..help me!! k la di sbb kn time2 mase dah suntuk as usual la im d last person..aku masuk pun da kul 4.50 lg 10min je time diorg abis opis hour..memasuk tu de 5 org interview..huh ramai nye, En 1 tanye soalan cmne nk sell U nye website kpd org rmi..alamak awl² dah tanye cm2..nervous aku pn x ilang lg..ttbe aku blank..huhu..so aku belasah jela..website ne user friendly/
interactive/informative dan tive² yg lain..pas2 Pn 2 tanye plak pasal multimedia, biase x dgn kj/proj multimedia...huh aku pn ckp la skrg kj aku on development more on programming je so xde la expert pun multimedia tu..tp yg basic aku tau coz aku pernah belaja kn..pas2 En 3 plak tanye sape VC UPSI..aku terus m'jawab Prof Dato' Aminah Nordin..salah da..diorg kate sjk ble plak tukar binti ni..jwpnnye PROFESOR DATO' DR. AMINAH BINTI AYOB daa..muahaha, pas2 de la yg lain menambah solan yg kecik²..skjp je intvw nye..so aku rase chances utk dpt tu klu dr 5 org tu aku org yg last la..huhuhu

Tgu jela 2minggu lg utk result UPSI n sementara tu aku still lg menunggu dgn setianyer result KIV aku di UiTM ni yg akan tamat tempoh 15/6/2009. Doa² la de byk post yg kosong b4 Jun ni..or else ne la ulang n ulang step intvw di UiTM ni if ade post la.

So reminder pd diri aku sdr, nx time..prepare dl awal² ni x main belasah jer..

2 comments:

*Yun* said...

wow...nak wish gut luck xsesuwai daaa
doa jek blh...hope ko dpt lah position tu...

Zamzunita said...

amin...hopefully cam2la..tp rezki sume ketentuan ALLAH..aku redho..nwy thanx..