Monday, January 19, 2009

Training Adobe PhoToshop CS3 19 - 21/1/2009

Mgu ni aku de training adobe photoshop bermula 19hb-21/01/2009. Akhirnye aku ade jugak training...klu korg nk tau tahun lepas n lepas lg aku xberkesempatan lgsg nk p training..asal nk join je mesti timing xkene ataupun mmg org xinvite pn nk suh join training..klu ade pun training ngn Mr. Ha*re K*hfi yg duk kt blkg aku ni..huh!..boring betui (ngn mara tau h*ire..biasela nk ngumpat ko seskt kekeke)
So dis yr semangat aku nk join training membuak² skt tp xtau la lps ni de ms lg ke tdk huhu...tp 4me training tu penting..dr training memudahkan kte nk memahami n melancarkan lg kj kte.. tp ade ke patut big b*s aku wt stmt.. "xpe u all wat keje dulu after dat br p training" emm klu ayt cm2 maknenyer D same thg happen againt la,aku xphm nape nsb aku n et xbest skt bab² training ni..b4 dis pn cam2 gak ne la belajo sdr bile tanye ha*ri msti jwpnnye ko tanyela Mr. gOOgle,sabo jela aku..lately ni je dia baik ati bile org tanye dia jwb leklok..bagus²..keep up ur gud work! tp dgn aku slp la kn..ade je mende nk gaduh hr² smpai H*di wt stmnt "korg ni klu xbergaduh sehari xboley ke" hehe tp actually bkn gaduh pn da mmg style ckp kami cam2..pape pun aku respect la ngn my sifu2 huhu penyelamat kami d kale kesusahan huhu...uish alamak salah chanel la plak...sori out of topic plak..

Day 1
Hari ni introduction n belaja basic jer dl. Buat cm kt ats ni n adela picture lain with other editing tp mls la aku nk ltk sume..tp sbb basic cm biasela aku yg xreti ni pun cm ngantuk skt..kate intro kn..

Day 2
Hari ke2 ni ok la byk bende br yg aku xtau..so menarik skt plus ngn tools baru yg de kt cs3 yg lg memudahkan..sape yg mmg kaki edit ok la..cm aku ni xbrp nk rajin..juz collect knowledge serba sdkt..

Day 3
Last day ni belaja masks/channels/retouching & repairing..br la aku tau betapa sngnye m'hlgkn kedut² & jerawat d muke juz gune 'Healing Brush tool' n 'Patch tool' jer..

Congratulations; you've finished ur work on this lesson! yippie...
(mende ni ne practise slalu klu x lelame lupo la ni)

7 comments:

*Yun* said...

blajak wat layer masking ka..gune brush..ahaks..xpe ko ngan ku senasib..mmg payah nk dpt rezeki g training..ngeh33..nk wat camno..blaja jek ngan mr.google

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ni aku attend last year..:D syllabus pun tak tukar lagi tu..

Zamzunita said...

to yun: 2la nsb bdn la yun..mr google..google gak..tp mslhnye jam kredit utk training aku 0 pe cte..

to eliss..tu la elis walaupun training adobe photoshop CS3 tp syllabus same je lbh krg cm previous..xpela sesuai la utk beginner cm aku ni

aS_c0mei said...

salam zam!kamu di sini ya!hehe...

masih kenal daku kah?

Zamzunita said...

ooo ko ke as...kenal la..aku masih muda remaja yg masih boleh mengingati muke n name kekawan aku..kekeke

aizuemi said...

nnt nk masuk kelas 'kedaigambar' ni jugak la.. hahahha~

Enche said...

sebut photoshop nie aku teringat kengkawan nets configure routers pakai adobe photoshop wakakakakak