Monday, February 23, 2009

XTVT HuJunG MinGGu

Sabtu - Hari ni eden gorak dari Pasoh melalui Kuala Klawang dan amik kakak n anak buah kt somban dan gerak terus ke kg. siliau, rantau. Ni kenduri kawin anak sedara mak eden. Kirenye ni 1st time la eden bawak hubby ke kg mak..yela umh kt kg dah xde so time² cmni jela nk p melawat kg.. Kami sampai dlm pukul 1..giler ramai org..tghr pn lauk da nk abis huhu..dasyat betui..tp meriah la..MC pd hr2 adalah En. AR Tompel..dr MC tukang nyanyi sume dia sapu sampai pakcik² aku frust coz xdpt nyanyi..ape nk buek dia xkasi chance daa..haha..siap ade mcm² tarian tradisional..cak lim pong la dkr barat la dll..tp syg aku xsmpt nk snap gambo coz tgh mkn..

Lepas dr kenduri, kami singgah mkn kt CENDOL LEMAN DAWI..ini kes duk tgok iklan yg ditayangkan kt majalah 3 lani..so ape lg try jela..tp tokey kedai mmg bestla..kami di antara org terakhir yg bernasib baik pd hr2 coz lps tu tokey kedai sendiri naikkan sepanduk "CENDOL HABIS' n sempat gak dia promote "jgn lupe tgok sy mlm ni kt majalah 3" time hubby aku amik gambo dia haha.. as usual la kn kate org² yg terakhir so tinggal cendol biase je..kacang/pulut/jagung sume sudah abis..harga pn xmahal dlm RM1 - 2.50 jer semangkuk.. Seperti yg telah di habaq kt Majalah 3 tu sume boley tambah free..air barli pun boley minum free dan boley bawak balik bungkus skl tp cendol xboley bungkus juz boley tambah kt situ byk mane korg nk mkn..mmg menarik kn..siap ade terselit papantanda "manisfesto cendol.Politik ta' main" ;D .. so klu korg lalu nk ke tampin tu jgn lupe singgah utk menghilangkan dahaga di CENDOL LEMAN DAWI..(aku juz share je xkene byr pn promote mende ni haha)

AHAD - Melepak je kt kg..dlm kul 6 lebih br teringat nk balik..malas gile..plus gigi aku plak meragam..dlm sakit² gigi tu teringin gak mkn satey..so singgah kt RNR mkn satey dengkil Hj Samuri..tp biasela xde rase ape pn aku boley abiskan 4 cucuk jer yg d rest xlain xbukan mestila hubby aku yg sapu..huhu

5 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alaa syok nyer makan cendol..kalo dekat2, aku pi dah..

Sarah Syazwani said...

zam :
apalak jalan nk ke tampin...cendol tu kt area rembaula makcik...

elis:
cendol kt sek 16 pun ada sedap gak..tp xleh tambah2 la..

Zamzunita said...

Sibuk je jiran sebelah merangkap jiran daerah kg aku ni...botui la jiran eden ckp2 jln nk ke rombau tp lopeh rombau2 tampin la..haha msh boley diguna pakai..

blur42nd said...

wawawa baru berangan nak g carik cendol leman dawi ni..ko dah sobat dulu..tp best ke zam?

kalo best aku sanggup jek carik nnt dikala tym free...eheheee

ko leh bg map dia x?

Zamzunita said...

best ke?rs cendol la keke..klu ko minat best la..aku ni xbrp mnt na cendol ni so biaso jo juz sesaje je p sane..tp klu ko nk p make sure p awl coz mmg laku kodai pakcik leman ni..aku p dlm kui 2 lbh cam2 da abis..agaknye org yg sebelum aku dtg bertape kt sane mengabiskan cendol2 yg ade..
Bab2 map ni aku lemau skt...biaso la klu aku bg pun..bolom tontu boley pakai lg map tu..cam ko xbiaso jo yun..hahaha