Thursday, March 19, 2009

Alhamdulillah..SyuKur Di ATaS ReZki ALLAH

Sesungguhnya aku sgt bersyukur di atas nikmat dan rezki yg diberikan. Pada 12/3/2009 pukul 5pm aku dpt call dr abg Lan minta amik surat kt admin. Isi surat yg aku terima membuat aku teruja giler (ahaks poyo jer)..akhirnya setelah byk kali aku ulang step yg same utk dpt keje ni kan xkira la di UiTM mahu pun diluar sane, berjaya juga akhirnya. Nasihatku kpd kekawan sekalian jgn putus asa..chaiyok²..aku doakan semoga kite dimurahkan rezki lg. Amin.

Klu ikutkan 03/04/2009 ni genap la 3 tahun aku berkhidmat di UiTM. 2 tahun memegang status kontrak n slps tu br dpt tetap. So 2 kali la intvw utk PPTM. Rite now alhamdulillah dpt PTM plak stlh 2 kali gak ulang step yg same utk jwtn ni. 
  1. 1st time mase aku still kj di VADS, mase2 mmg aku xprepare lgsg yela 1st time katenyer, 2nd intvw pn tak lepas. Tp nsb baik utk post PPTM aku lepas walaupun KIV gak..haha.
  2. 2nd time mase thn lepas la 05/05/2008 mase aku masih single lg hehe, aku dpt jd calon simpanan n ujung thn lps status aku di renew lg selama 6 bln lg pd thn ni. Alhamdulillah..hasilnya X mengecewakan aku.
Semoga aku dpt memikul t/jwb & melaksanakan tugas yg diberi sebaik mungkin. Gambatte!

Teringat keje-keje lame aku dl..dlm tempoh beberapa thn ni byk gak kj aku dah buat..keje kilang pun ade gak..hehe, masa belaja dip cuti sem 3 bulan kt kilang senawang..haha,yela dip kt jengka mane nk tau ade SKP² ni. Aku pernah wat entry psl previous working experiences aku..Klik kt link sblh ni..My Previous Working Experiences

8 comments:

niza said...

tahniaahhh....bila mau open table untuk jiran-jiran luar kawasan??hihihi

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tahniah2!! ptm kat bhgn mana ni??sila detailkan..hikss..
aku bila ntah nak ada keberanian nak apply PTM ni..dah terzon selesa plak jadik PPTM ni..

ZzamzZ said...

niza: Tq..nt klu de kursus² kt lab tu kn..confirm de mkn² kn..nt aku panggil ko ekh..ahaks

elis: Toche². Based on srt twrn still under iSIS, PSMB. Biasela aku pn camtu gak tp sbb org kt sekeliling aku dok push je minta sane sini kn. Tu yg aku aktif gak dlm sesi mencari kj ni..ahaks

aizuemi said...

jeng jeng jeng..
ape lagi... MAKAN TIME~!!!!

semut-terbersin said...

waaaaa puan pegawai!! tahniah tahniah!

Wafaa said...

wah tahniah! semuga cepat naik pangkat pulak :)

zam, ko dok area mane aaa?? tetiba aku rasa tak tahu pulak

ZzamzZ said...

huhu baru je pas naik pangkat. cm xlogik la plak naik lg dlm ms terdekat ni wafaa. Ke maksud yg lain ni?blur jap aku muahaha. Aku duk kt bukit subang. Tp cm nk pindah s.alam ni tp entah la..huhu

ulin said...

ehhee.. baru baca post yg ni.
Tahniah yer pn zamzunita..
Best2... ada tak rezeki aku jd PTM gak ni ek.. hahahha..

Wafaa jom jalan2 cari kerja.. :P
Tglkn mak tiri tu kan.. ehehhe