Monday, May 4, 2009

Labour Day: Balik Kg. @Pendang

30/4/09 - 07:00pm: Lepas je kemas beg n wat roti sandwich utk bekalan dlm kete, kami pun cergas bergerak pulang ke kg. Walaupun kete agak byk tp nsb baik smooth jer. Sampai lebih kurang pukul 12 lbh tgh mlm. 

XTVT di KG sila layan gambar di bwh:

1.  Ronda² tepi tasik naik motor..(hehe lawak plak aku tgok gamba kitorg kt bwh ni)


2. Aku wt kenduri doa selamat sikit sbb da niat/nazar hr2 kn klu dpt naik pangkat aku nk wat..yela stlh sekian lame..bkn sng nk dpt rezki cmni..Alhamdulillah ramai gak yg dtg..


3. Breakfast with Pulut + susu + mangga/pelam..1st time aku makan ni..hubby kate mmg dari kecik Tok ajar dah mkn style org siam ni..sedap gak..


4. Melawat kedai ayah FZ MAWAR sempena nama ayah:Fadzil n mom:Zaharah + stay at Tmn Mawar. Ayah wat servis untuk surat² formal/kerajaan. Contoh cm surat pindah hak milik/wasiat/ kes² mahkamah syariah dll. So sesape yg nk wat surat berkaitan boleh ke kedai ayah mertuaku Hj. Mohd Fadzil di pekan pendang atau call talian 012-5790036.


5. P kenduri kawin membe hubby kt kaki Gunung Jerai


6. Hubby ngidam 'ayaq nyiuk' nsb baik kt umh Tok de byk pokok kelape..


7. Tgok Cu wat Bahulu Gulung..So sesape yg nak tempah bahulu untuk mkn² dan juga majlis perkahwinan. Sila hubungi : Zarina 04-7143175 / 013-4909921. Hehe jd tukang promote biznez ayah n cu plak..


03/05/09 - 3:00pm: Pulang kembali ke shah alam. Traffic slow n jem kt certain tmpt especially kt area Tol Juru n Tol Jelapang. Sepanjang perjalanan aku tgok lebih dr 10 kereta yg remuk kt tepi jln..Kami sampai dlm kul 10 lebih mlm. Huhu penat gile rasenye walaupun bkn aku yg drive kekeke...

5 comments:

bang am said...

peehhh.. pulut makan ngan susu!! diet sehhh!!

nak syiok.. makan la ngan santan + durian... peeeehhh!!!

ZzamzZ said...

diet ke mkn ngn susu?? oo ade menu lain plak lg mkn ngn santan+durian..lom try lg..

blur42nd said...

owh sedap nye pulut +santan + mangga tu......my pebret tu

1st time makan mase kat org thai wat bazaar kat melaka..

pehtu melantak lg kat kg jue...ish ish..sedap nye.....

skrg leh beli kat tesco damansara jek..hehehe

ZzamzZ said...

ooo kt tesco pun ade ye yun..dasyat...aku br je 1st time mkn tu..xpernah plak aku tau ade style mkn pulut cmni..muahaha

semut-terbersin said...

aku penah makan pulut ngan kelapa, pulut ngan durian..wahh sedapnyee..haih terliur la plak