Wednesday, June 24, 2009

UiTM di hatiku...

Title di ats amat memberi impak maksima pd aku...mane x nya klu xbersyukur gak aku xtau la kn nk jd ape..Maka sesungguhnya aku insan yg kerdil n lemah ni amat bersyukur ke hadrat ilahi di ats rezki n rahmatNYA.

Sepintas lalu: Graduated from UiTM with a degree in Info. Sys. Enggineering & Diploma in Computer Sc. Ni pun dah amik masa 5 yrs. After dat kj luar setahun n then masuk balik UiTM berkerja as a Pen. Peg. Tek. Maklumat.

Sekarang utk tahun ini:
Pegawai Pembangunan Pelajar
Setelah puas menanti akhirnya sampai jua surat yg ditunggu-tunggu...berkuatkuasa 01/07/2009 aku akan stay @UiTM as a PPP,also known as RS. Kontrak selama 2 yrs. Hopefully aku boley bg comitment yg sewajarnya.

Pelajar
Pada tarikh 20/6/2009, Registered as a part time student utk course CS770; Master of Science (Information Technology). Aku berdoa semoga aku dpt menghabiskan pengajian ini dgn jayanya. Aminn.. (Risonya la aku boley ke aku sbg belajo lg ni..otak cm da tepu je ni..huhu)

Pegawai Teknologi Maklumat
Dan yg ni ialah tugas hakiki aku di UiTM sekarang..Di sebabkan aku memegang 3 status @UiTM but this is my 1st priority..klu jwtn ini xde maka xdela sume di atas. Hopefully aku tabah utk meneruskan kj yg dipertanggungjawabkan ini.

K la keje kt UiTM..belaja kt UiTM..coming soon tinggal kt dalam UiTM.. Haruslah aku menyanyikan lagu UiTM di hatiku skrg...Ok 1..2..3..GO!
UiTM di Hatiku

Wujudmu di sini di tanah anak merdeka
bagai obor ilmu memayungi putera puterinya
pelopor hidup, budaya bangsa, agama, negara
pembentuk akhlak manusia agar jadi sempurna
ku yang melangkah di sini ingin mempelajari
rahsia di muka bumi dengan cara hakiki
tunjukkan aku jalan ilmumu untukku menuju
destinasi cita-cita negara dan bangsaku
majulah bangsa
maju negara

berkat usaha jaya MARA
kami berikrar akan berjasa
hingga kita berjaya…… demi bangsa

watikah yang ku miliki kan ku semat dihati
janji ku pada pertiwi untuk menabur bakti
ku sempurnakan seikhlas hati membela negara
doa restu ayah bonda ku untuk mu semua..
uitm… usaha taqwa mulia

21 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah hebat..beranak di dalam UITM plak pasni ok!hikss :D

eT said...

hahaha...lawaks2
mmg betui2 jiwa uitm heh...caiyuk2
aku pon ikut nyanyi lagu uitm tuh..:p

Sarah Syazwani said...

sampai ke tua la tu jadi warganegara Uitm

ZzamzZ said...

To elis: keke klu la uitm ade huitm ke kn nnt aku book awal². Nt klu org tanye anak aku kuar kt UiTM..mesti org bangga br lahir je da kuar@grade dr uitm..kekeke kepek je aku ni

To et & sarah: Mari kte nyanyikan lagu UiTM bersama²..ok set go..lalalala

blur42nd said...

:P
cet jadik RS plak..hehehe

pape pon...ko kene tukor "aku ada kerana UiTM" ngeh33

ZzamzZ said...

To yun: hahaha..kene nyanyi lagu lain la plak yun..

Anonymous said...

huhu..best gak..wlpn ak x keje uitm..tp uitm ttp di hati..

lalala..

miezaniera said...

tp still tk leh challenge kite zam..sejak kecik2 lagi kite dh masuk uitm.belajar,keje,dan rs di uitm.mak, ayah,asbend,anak,kakak,adik,sume masuk uitm.muahahaa uitm di jantungku

ZzamzZ said...

To bai: kekeke klako²..pe lg bai create la lagu baru

Farihan said...

WAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKA....kenapa ader lagu yg kena highlight dgn wrna purple..hehehe

ZzamzZ said...

haha maro dlm reramai ni ko je yg perasan...ade makne terlebih tu yg kene highlight..muahaha

haidatul_s_h said...

wah zam.. rs tu yang dok kat kolej tu kan? yang jaga budak2 tu kan? hampir 4 tahun tinggalkan uitm, terconfused pulak rs tu gapo.. hehe

bestnya. memang uitm di hatiku lah! tapi aku suka lagu wawasan setia pelajar lagi.. hehe teringat zaman2 kesatria dulu..

ZzamzZ said...

ha ah la aidat..cm xcaye je aku yg jage budak..kekeke. tp xpola yg ptg duk dlm dl pas2 br kayuh pelan²..

lagu wawasan setia pelajar yg mane ekh..huhu..aku pun x igt da..

mamatdar said...

waaa....me very admire ur achievement!!congratulation

azman said...

assalammualaikum,
tanya sikit boleh?
saya terjumpa pasal blog ni masa tengah search pasal kursus cs770 uitm (master tekno maklumat)..jika tidak menyusahkan saudari , boleh terangkan sikit tak berkenaan kursus ni..sebab yang saya perhatikan di website uitm, kursus ni tak perlu buat tesis atau final projek..betul ker? satu lagi soalan, biasanya kelas diadakan pada hari apa dan jam berapa?

terima kasih banyak2 atas maklumat yang saudari dapt berikan

ZzamzZ said...

wslm..sori mr azman..xperasan plak ade komen..cs770 master in IT. Ada 2 track..management & technical. so bile part 3 kene decide which track yg kte nk buat. xde tesis but a lot of term/project paper kene buat. Biasenye kelas mmg hr sabtu je. klu 1 subjek 3 jam. start dari 8.30am-11.30am. klu amik byk subjek lame la lg kelasnye.

azman said...

Terima kasih,

lama jugak menunggu jawapan, hehe..cuma nak tanya sket lagi..saya berminat untuk sambung dalam track management.. tapi perlu ke buat programming? dan perlu ker buat sebuah sistem pada akhir kursus? kalo setakat buat write paper, insyaallah boleh la tapi buat sistem ni tak konfiden la

azman said...

ni soalan last.. saya nak buat full time kursus ni..kelas setiap hari ker atau macam mana jadualnya..

Sori kalau mengganngu saudari..

Hanya Allah boleh membalas jasa saudari

ZzamzZ said...

salam azman. Utk IT-CS770 mgmt or technology, both xde programming. Klu amik CS-CS777 br blaja programming. yg buat sistem pd akhir kursus im not sure but depend on ur project la nk buat research or product for ur dissertation.

Ok klu full time..klas normally on weekdays..part time je hr sabtu.

For more info, try godek² kt link ni..
http://fskm.uitm.edu.my
http://ipsis.uitm.edu.my/

ZzamzZ said...

nwy..wish u all da best..chaiyuk²

Anonymous said...

Salam saudari, maaf ganggu.

Kalau tak keberatan boleh tak share sedikit dari segi subject. Especially mathematical subject and the hardest subject to go through.

Terima kasih, Allah saja dapat balas saudari.