Friday, July 17, 2009

Aku & Semalam..

Semalam aku duty..so after opis hour aku pun pulang la ke kolej..p ke pejabat utk collect buku log report. Emm rupe² nye dah ade bdk sakit tgu aku depan pejabat..aku check hp xde plak berbunyi depa kate da try call byk kl after 5pm tp xdpt..so bawa la depa ke pusat kesihatan. DONE..

Pas2 elok je blk dr pas anta bdk..aku pun kua la dr kete cm biase..Mak guard pun panggil; aku mmg da tau dia cm xpuas ati je tgok aku masuk td..
MakGuard: 'Adik! sini kejap..'
Aku: 'Ye..nape kak (buat muke innocent)
MakGuard: 'Adik duk mane..'
Aku: 'Sy duk sini la kak..sy RS br duk ats rumah ni je (igt cm nk berlakon lg bg MakGuard tu syok ngn eksyennye..tp mengenangkan aku tgh xde mood..it's ok la)'
MakGuard: Oooo yeke (sambil tersengeh²) igt kn student same je cm student..maaf ekh. Sbb de slalu nmpk student tp pki sticker staf..kecik² muke cm same je..
Aku: Ooo yeke (nada mls nk melayan). Xpela kak..sy dah biase dah..huhu. DONE..

Naik je ats..dpt call from my hubby..da nk sampai plak..kene fetch dia kt shell dpn poli tu..huhu turun la blk aku..DONE..

Dapat call dr student plak ade budak terperangkap dlm bilik..Terpaksela aku call fasilti..sementara nk menunggu sbb depa kate stgh jam lg..haruslah aku melawat tapak kejadian dulu..kang xpepasai kua paper plak hr ni budak uitm mati dr tgkt 4...br je bace paper psl bdk UTM mati tu..riso gak aku..tp nsb baik la org fasilti tu dtg n setlekn kj dia..DONE..

Habis je kes tu..ada perjumpaan blok plak..DONE..

Huhu nsb baik xde pape lg..CLOSE.

4 comments:

semut-terbersin said...

camenr ko bleh jadik RS ni? bukan keh ko keje PSM?

haida_s_h said...

bizinya zam..
memang x boleh blah la bila mak guard tu macam nak tunjuk 'kuasa'.. haha tp mmg tugas dia kan..

ZzamzZ said...

To Ila: Lani aku jd PTM + RS la ila..syarat nk jd RS kn kene staf UiTM..sj menambahkan ke bizian aku huhu..

To aidat: 2la psl aidat..bile tang bz mmg bz sungguh..2la da mmg tugas depa kene tunjuk kuase kn..klu x budak xtakut plak..

aizuemi said...

aku rasa... aku lah STUDENT yg disyaki guna sticker STAF tu.. hahahhahaha~