Monday, July 27, 2009

Banned Bas Shamisha!

Aku nak cte pengalaman yg berlaku kt adik ipar aku pada jumaat lepas 24/07/09. K la tket dia pukul 10pm so after mkn dlm 9.45pm kami pun sampai la ke seksyen 17. Emm smpi sane xyah cte la kan kebetulan UiTM ishtiharkan cuti mid term awal d sbb kn kes H1N1 ni..so mmg ramai la bebudak yg pakat blk hr2.
Pukul 10pm bas still lom muncul lg..kami setia lg la menunggu biasela bkn sume bas punctual sgt. Tgh menunggu kehadiran bas shamisha ni budak sebelah aku pun tegur..dia pun nk balik kedah gak same plak dgn adik ipar aku ni 2run kt alor star..tp tket dia kui 11pm naik bas super nice..rancak gak la perbualan kami..smpi xsedar da nak pukul 11..bas adik tu pun da sampai..siap cium tangan lg b4 blk..bagus betui bdknye...tp yg nk d highlightkn ni bdk tu tket kui 11 pun bas da smpi..adik ipar aku punye tket kui 10 xsesampai lg..dok ulang alik tanye kaunter..mcm2 alasan di beri..jem la apela..emm pe nk buat tket lain da xde kn..terpaksela saba gak menunggu smpi 11.30pm aku pun da xlarat nk menuggu sbb sok pg nye aku ade kelas plak..nsb baik hubby faham..kami pun blk la dulu dgn harapan mayb jap g bas sampi..adik aku pun xkisah..so kami bla la dl...pukul 12.15am br dpt call dr dia..bas baru sampai..gile ape bas2..janji kt tket kui 10 mai kui 12 lbh..

Sok pg kami br dpt cte yg bas dia naik tu singgah jln duta plak pas2 ramai gile budak..adik ipar aku ni kene duduk kt tangga n dia pulangkan blk rm1o hinggit je..OIT!!!..gile ape dah la kitorg beli kn tket2 awal bkn last mnt nye kj kot tiket murah lain cte ni mahal je RM45 hinggit...dah la hr2 dia smpai pukui 7 am kt alor setar..cube bayangkan berapa jam duduk kt tangga tu dr kui 12 lbh tu...BODOH punye bas!...klu bas mini yg benti kjp2 ni xksh la kn klu ko nk kasi duk kt tangga beb..ni dah nk smpi 6-7 jam..mentang2 la bdk tu innocent suke ati mak-pak je buat cam2..xkire la ko nk bg alasan budak uitm nk blk xde tiket ke ape kn..tp sape yg da beli awal..da ade sit no kene la dulukan..ni kire nk kutip untung jer..main sumbat ikut suke je..kesian gile kt adik ipar aku..

So pe lg lani adalah proses untuk membuat aduan ke pihak pengguna...

2 comments:

eT said...

adu jgn x adu...kasi pecah sama itu bas..

aizuemi said...

sila bikin aduan sekarang. jgn tangguh2.. bodoh punyer service~