Monday, September 28, 2009

Jalan-Jalan Di Hari Raya

Malasnyela rase hr ni..almaklumla da seminggu bercuti..kene cr mood blk ni..sebelum mood aku mai blk kt aku..meh la aku update dl blog yg da seminggu aku tinggalkan ni..nk cte psl ape..confirmla psl hari raye aidifitri xkn hr raya deepavali kot kn..

Hari Jumaat aku amik halfday yg xbrp nk half tu kn..dlm kui 12 cam2 aku gerak menuju ke pasoh sudah..happy nye coz dis time ry umh aku dl..hehe..

Hari Sabtu kakak ipar sulung ku sampai with her power puff gal yg 3 org tu kn & abg ku yg 2nd with his wife..caya la bukan selalu abg 2nd ku mai blk beraye kt pasoh ni..

Ahad @1st day raye..pepagi along aku sampai nk p solat raye n bermaaf-maafan bersama..but so sad coz dia xboley lame kene standby da kt seremban..tp xpola as long as still dpt berkumpul di pagi bening hr ry..haha..hr ni mmg xde p memane tgu bdk mai yg xbrp nk mai la kn..adela 2 trip bdk yg mai..total bdk dlm 6 org je kn..hahaha kt pasoh ni da kekurangan bdk org tua je yg ramai..ooo lupe plak thanx to sarah n family coz sudi gak menyinggah ke teratak kg halamanku sebelum dia blk kg kt segamat tu..

Isnin @Raye ke-2..perjalanan dimulakan dengan umah induk anor aku kek rombau,tampin..otw tu kek jalan liku or miku xslp den.. side mirror keto laki den kono smash ngan keto estima putih yg mkn jln..sabo jola den..nsb baik skt jo..Pas2 gorak ke TTJ, somban umh maklong belah mak & seterusnya ke Kg Chuah, Port Dickson belah abah den..Malam tu blk ke pasoh blk..

Selasa @Raye ke-3..Get ready utk blk ke pendang,kedah..singgah umh induk midah kt seremban dl n then ke shah alam amik barang² n hadiah ayah yg kami beli sehari b4 blk @ikea.

Rabu @Raye ke-4..P beraye kt umh tok @Titi Gajah & sedara-mare blh sane..

Khamis @Raye ke-5..Pas subuh gajah gerak ke Kelantan..dr Pendang ke Sik..sesat kt Baling pas2 br masuk Grik-Jeli-Tanah Merah n Kota Bahru..yeke2 belasah jela bkn aku tgok jln sgt pun huhu..P psr Siti Khadijah n wakaf Che' Yeh

Jumaat @Raye ke-6..P anta adik ipar n kete @USM,Kubang Kerian n 2.30pm gerak balik.

Sabtu @Raye ke-7..anta adik ipar lagi kt terminal bas shahab dia nk blk ke UKM..pas2 br boley berjalan umh kekawan mr hubby plak @Alor setar & Jitra..

Ahad @Raye ke-8..Get ready utk pulang ke jln asal..haha..dlm 9.30am kua dr pendang kui 1.30 da smpi bkt beruntung..4 jam je maintain 120km/hr..marvellous..pas dropkan adik lg kt bkt beruntung tu gerak jln bwh p Kuang plak umah pakcik aku..pas tapau lauk-pauk n nasi sesiap..sampai jua aku kt dlm UiTM, Shah Alam ni..

Emm gambo sume xde kt tgn aku..so tgok la nnt klu ade adela kt entry yg akn dtg..

K la penat sudah berjalan..pasni kene pikir n serabutkan kepale otak dgn assigment aku yg xsentuh ape pun tu...huhu abis la aku..plus nk kene prepare for db migration ujung mgu ni..huhuhu

5 comments:

eT said...

nk nengok gambo raye ngan tudung cT tuh..copek la upload..heheheh

ZzamzZ said...

ooo raye tahun ni den xbrp nk amik gambo sgt..1st day ry je itu pun gune hp along den..plus xpakai 2dung CT pun duk kek umah jo..pakai bj ry thn lopeh jo..kang kek umh den tangkap gambo 2dung CT yo..

Mrs. Asida said...

jauh bonar engko berjalan.. tak ponet ko? hehe

Wafaa said...

kental la ko berjalan raye. sampai kelate. aku ni nama je orang kelate, dah bertahun aku tak pegi kota bharu. pasir mas - kb tu 20km je padahal.

ZzamzZ said...

To Asid: maunye xponek..rayo ni banyak abihkan maso kek jalan rayo jo..haha

To wafa: kental gak la wafa..aku ni bkn slalu p kelate2..da alang2 smpai kene la p jejalan skt..rugi la plak klu p tdo je kn..haha..ko xpe agak2 teringin nk p da bley sampai da..