Monday, February 28, 2011

[HOME] Survey Barang Rumah?

Setelah sekian lame menyepi...finally t'gerak ati gak nk update ini blog..alang2 mmg tgh survey utk brg2 rumah so blog ni from now & onwards akan b'cerita psl xtvt n info yg berkaitan shj..bukan nk menunjuk ke ape..jauh sekali nk menjadi blogger tegar..juz want to share some info & tips yg ade utk reference kekawan yg bakal masuk rumah baru or rumah lame yg nak di barukan..
For those yg dah survey n lebih arif psl pencarian brg2 or tips nk masuk rumah ni; hopefully u can share it with me ;D ..sharing is caring..jom deco2..

So big event yg plg dekat skl iaitu esok..from 1 - 5 March 2011, bolehlah serbu ke Malaysian International Furniture Fair (MIFF). MIFF ni mmg diadakan setiap tahun @KLCC, last year pernah p, mmg ramai exhibitors yg join..seronok utk cuci2 mata n get some idea..tapi tahun ni MIFF dibuat di 2 tempat yg berbeza tp pd masa yg same..@KLCC & PWTC. Exhibitors at the 2 venues will b distinguished via their product categories..visit website MIFF for more details..


6 comments:

Kancilbiru said...

kalau ada gambaq lagi syok kan...hihihi...

tu la nk beli perabot best2 belum ada umah sendiri lagi, takpa pelan2..

ZzamzZ said...

hehe..insyaAllah gamba umh akn menyusul kemudian ble dpt kunci..lame da x melawat tapak umh..

xpe kayuh pelan2..bley je beli skt2 dl nnt da ade umh sdr..xdela teruk sgt nk m'beli..

Wafaa said...

Zam, rumah kitorang ni masuk 2007 tapi 2009 baru boleh kata complete. Last sekali beli meja makan. LOL.

ZzamzZ said...

aku rase aku pun nnt cm ko wafa..ni tgh start phase by phase..lani br fasa request quotation je..br la nampak..duit xcukup lg nk buat sume mende..wakaka..

semut-terbersin said...

aku rasa MIFF tuh aku setakat bleh pi tuk amik idea je..nak membeli tak mampu kot..mahal2 jugak kan barang dia..(ke aku silap?)
wah beli rumah kat mana?

ZzamzZ said...

mmg ko xslp pun ila..dats y aku habaq kt c2..'seronok utk cuci2 mata n get some idea' kekeke..klu HOMEDEC or Perfect Livin bley digagahkan lg la(klu xslp aku la)..area umh sewa lame kt ngn Bkt Subang..