Monday, March 21, 2011

[HOME] Quotation for Kitchen Cabinet Part 1

Got quotation for my dream kitchen cabinet from company A. Servis tang reply quotation ni mmg tiptop coz after 1 hour terus dpt feedback yg dia inform nak jenis ape sumekan. After semua angan-angan for my dream KC ni aku karang dalam emel & reply balik kt dia..n after 2 days sampai la emel with d quotation & 3D design drawing yg dijanjikan. So sweet, juz duk depan PC je da dpt gamba n quotation. Really happy with d picture but not on d quotation :( Why..i'll explain on the part 2 coz mls nk capture² n edit quotation yg d beri dlm PDF itu..

Yg sebelah ni adalah gamba yg aku send kpd company A. Crop dari brochure rumah yg ada dlm softcopy. So dgn berbekal gamba yg sempoi ini dgn sdkt soalan yg perlu dijawab maka terhasil la drawing di bwh ;D

View of my dream kitchen from utility room

Another view of my dream kitchen

Another view of my dream kitchen from dining hall
Still can't decide on KC colors. Ikutkan rasa hati suke sgt kalau table top kale hitam & kabinet kale putih macam dlm gamba ni..Why white color? coz bg nampak kemas n luas skt area kitchenku yg kecik itu..

Huhu baru angan² klu ade budget..hopefully my dream will become true..still lg b'usaha utk m'dapatkan quotation lain yg xmelangkaui budget..

11 comments:

miezaniera said...

cantik2..brapa la agaknye quotation nye tu ek..

HaiRe said...

lawo dah kitchen tu... malatop...

kalau nak create sendiri dan tgk harga terkini di ikea... download ini app... ikea-home-planner-kitchen

http://www.brothersoft.com/ikea-home-planner-kitchen-68538.html

~izan~ said...

wah zam,cantik tu.kitchen aku pun comel jugak,so aku terpaksa pakai ID utk designkan...dpt quatation byk kemain smpai berpuluh2 bergantung pd material..jd aku pilih yg mampu aje termasuk wiring lampu2 pada kitchen cabinet tu hehe...

ZzamzZ said...

miezaniera: huhu quotationnye akn menyusul d part 2..

Haire: malatop sbb gambo 3D je. nwy thanx for d app.

ZzamzZ said...

izan: 2la area kitchen sgt comel..so nk kene pilih kale yg sesuai. Nak jd kn ko sumber inspirasi ni..tgh m'cari lg quotation yg mampu milik..ni br 1 tp servis mmg best la..xbyk tanye pun juz request by emel je..

Sarah Syazwani said...

cantik dah tu..xpe survey jek banyak2 asalkan puas hati

ZzamzZ said...

pasni nnt nk survey ngn contact person yg ko bg2 sarah..kot bley kautim lg ke..tp 2la tang nk p jumpe2 org ni yg slow skt..huhu

eT said...

hehe...nnti dapur cantik2 sayang plak nk masak kan...:p

ZzamzZ said...

kene tukar ayt tu et...nnt klu dpt dapur cantik baru b'semangat nak masak..baru la proposal dpt diluluskan..kekeke

syuhada said...

cantik kitchen tu zam.. tp org malas masak ni xyah la kot. hehe~ (sy ler tu)

ZzamzZ said...

Mcm la aku ni rajin sgt ada, ni baru je hasrat belum tertunai pun lg..