Wednesday, March 9, 2011

Nak Beli Rumah? Skim Rumah Pertamaku..

Bile dok bace paper n tgok berita banyak dok highlight 'Skim Rumah Pertamaku' (SPR) yg baru launch oleh PM pd 8 Mac 2011. Terus rasa terpanggil nak tau lebih detail..yela mmg menarik mmg dboom bile denga diorg launch skim ni kan..

Serba sedikit info regarding Skim Rumah Pertamaku (SPR):

  • Skim untuk membantu golongan muda yang berpendapatan tidak lebih daripada RM3,000 sebulan untuk memiliki rumah sendiri.
  • Boleh dapat pinjaman 100% @tanpa deposit (Xyah sesusah nk cari 10% d/payment bagai)
  • Siapa yg layak: Warganegara Malaysia berumur 35 tahun ke bawah
  • Xpernah memiliki rumah/hartanah sebelum ni..dah namenyer pun 'Skim Rumah Pertamaku'

Tapi cte saddis ialah, untuk rakan2 gomenku..
Skim ini hanya terhad kepada pekerja di dalam sektor swasta sahaja (Hmmm..????)

For more info, plz go to SRP website.

4 comments:

xhn said...

okla tu.sekali-sekala bg can kat kami yg bkn org gomen ni..peace!!

syuhada said...

oh ye ke? ingatkan terbuka utk semua gov and non-gov...

ZzamzZ said...

xhn: ok gak la..tp ni kirenye ko ne tgu 'skim rumah keduaku' la plak br bley kn..kekeke

ada: so far yg aku bace setakat ni mmg utk org private ajo..

Imran said...

salam bro. baru beli rumah gak ke?